درباره بازدید علمی - آموزشی دانشجویان هنر از مواریث تاریخی و تمدنی استان آذربایجان شرقی

به گزارش معاونت دانشجویی و فرهنگی، این بازدید چهارروزه به همت انجمن علمی - دانشجویی نقاشی ایرانی / هنرهای اسلامی ویژه دانشجویان هنر و با درنظرگرفتن رشته‌های مختلف هنری با برنامه‌ای پژوهش‌محور و با هدف تقویت آموختن و پژوهش در خصوص آثار هنری این استان و آشنایی با ابنیه تاریخی آن برگزار شد.

اولین روز از این بازدید، به آشنایی با عمارت‌های قاجاری ازجمله خانه‌موزه قاجار، خانه حریری و عمارت ساعت اختصاص یافت. آشنایی با معماری و عناصر و تزئینات قاجاری متأثر از معماری اروپایی و آشنایی با یکی از بهترین نمونه‌های نقاشی شاه‌نشین در خانه حریری ازجمله بازدیدهای این روز بود.

بازدید از شهری مرزی جلفا و بنای کلیسای سنت‌‎استپانوس ازجمله بازدیدهای روز دوم بود. بررسی شیوه معماری دژمانند و گنبد ‌شانزده‌ضلعی با حجاری‌های به‌کاررفته ازجمله مباحث آموزشی این بازدید بود. در ادامه از آسیاب خرابه بازدید شد.

سومین روز سفر به شهرستان مراغه اختصاص داشت که مهم‌ترین برج های دوره سلجوقی و ایلخانی در آن واقع است. این برج‌ها شامل گنبد سرخ، گنبد کبود و گنبد غفاریه است که سنگ بنای برخی از تحولات معماری ایران مدیون حضور این ابنیه است. هدف از بازدید این ابنیه آشنایی با آجرکاری و تلفیق آن با کاشی به‌کاررفته در آن است که در نوع خود، کم‌نظیرترین معماری دوره اسلامی به شمار می رود. در ادامه بازدید شهر مراغه، از رصدخانه آن که یکی از مراکز مهم آموزشی و علمی دوره ایلخانان بود، بازدید شد.

در روز پایانی سفر، تمام تمرکز اصلی بر آشنایی با مسجد کبود و موزه عصر آهن اختصاص یافت. مسجد کبود که از بزرگ‌ترین مساجد جهان اسلام است با عنوان نگین فیروزه شهرت جهانی یافته که هدف از بازدید این مجموعه مسجد عمارت آشنایی با تنوع و ظرافت در کاشی‌کاری و خطوط به‌کاررفته در آن و به ویژه طیف رنگی لاجورد در آن‌ها بود. در انتهای روز چهارم از بازار قدیم تبریز بازدید شد.

برگزارکننده: دانشگاه علم و فرهنگ
شروع رویداد: 1402/3/13
پایان رویداد: 1402/3/19

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 18.223.119.17 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: شنبه, 15 اردیبهشت,1403