درباره نقد و بررسی فیلم « خانه پدری »

 

هادی مصطفایی، معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی تهران در سال ۹۳ اعلام کرده بود که ۱۸.۸ درصد قتل‌های اتفاق افتاده در ایران با انگیزه ناموسی است.

وی با اشاره به اینکه ۲۴ درصد مقتولان کشور را زنان تشکیل می دهد افزوده بود که در مجموع ۶۱ درصد مقتولان زن توسط بستگانشان به قتل می‌رسند.خبر قتل رومینا اشرفی، دختر ۱۴ ساله تالشی به دست پدرش رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی ایران را تکان داد. این قتل نه تنها وجود یک آسیب جدی و کهنه اجتماعی در ایران را دوباره نمایان کرد بلکه شکاف اجتماعی میان گروه‌‌‌های مختلف فکری را نیز بیش از پیش نشان داد. خشونت به کار رفته در قتل رومینا اشرفی و کشته شدن او توسط پدرش باعث شده است تا داستان فیلم خانه پدری مورد توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی از طیف‌های مختلف فکری قرار بگیرد این فیلم، به کارگردانی، نویسندگی و تهیه کنندگی کیانوش عیاری در سال ۱۳۸۹ ساخته شد.

داستان این فیلم از سال ۱۳۰۷ و با صحنه تکان‌دهنده تعقیب و گریز یک دختر توسط پدر و برادر کوچکش و نهایتا قتل او آغاز می‌شود. این فیلم به مسائلی نظیر قتل ناموسی و مشکلات زنان ایران طی هفتاد سال می‌پردازد برای اولین بار در سی و‌دومین دوره جشنواره فیلم فجر روی پرده رفت و مورد ستایش منتقدان و استقبال مخاطبان قرار گرفت؛ باتوجه به این مسئله دفتر سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی در دانشکده ادبیات برآن شد تا با برگزاری جلسه ای به تحلیل و نقد و بررسی این فیلم از منظر حقوقی و جامعه شناسانه بپردازد؛

در همین راستا از دکترمجید فولادیان ( عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی ) و مهدی رضایی ( منتقد سینما ) و همچنین از دکتر عباس شیخ اسلامی ( عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی ) دعوت بعمل آمده است.

برگزارکننده: جهاددانشگاهی واحد خراسان رضوی
شروع رویداد: 1399/3/20
پایان رویداد: 1399/3/20

QRCode رویداد
نظر شما در خصوص رویداد
چندرسانه ای
تماس با ما

شماره تماس سازمان دانش جویان جهاددانشگاهی خراسان رضوی : 

0151-31997000

ثبت نظر در خصوص رویداد
متن پیام
ثبت نظر
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 44.220.181.180 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Unknown تاریخ مشاهده: دوشنبه, 26 شهریور,1403