درباره اختتامیه اولین وبینار از سلسه وبینار علمی تخصصی نقش ابعاد کلی سلامت دختران در توسعه پایدار با محوریت حمایت های روانی اجتماعی از دختران

در تاریخ 10/04/99 در دانشگاه الزهراء(س)، وبینار علمی تخصصی نقش ابعاد کلی سلامت دختران در توسعه پایدار با محوریت حمایت های روانی اجتماعی به همت و همکاری مشترک معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی الزهرا و با همکاری پژوهشکده زنان دانشگاه الزهراء(س)، اداره کل امور بانون شهرداری تهران ، سازمان بهزیستی کشور و سازمان نظام روان شناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران برگزار گردید. گفتنی است این سلسله وبینار علمی تخصصی با امتیاز بازآموزی (5امتیاز) از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران در  ۱۰ موضوع و محور برگزار شده است.

شایان ذکر است حسب ضرورت و اهمیت موضوع دختران  و توجه به آسیب های روانشناختی و اجتماعی  پیش روی دختران میهن عزیزمان که نقش اساسی در پایداری و تعالی خانواده و تربیت نسل های آینده دارند ، به منظور هم اندیشی و هم افزایی بین رشته ای و بین بخشی دستگاهها و حوزه های تصمیم ساز و تصمیم گیر و انتقال دستاوردها و تجربیات، ارایه نتایج کاربردی و عملیاتی به دستگاهها و حوزه های مربوطه، برگزاری سلسله وبینار های علمی تخصصی و رویدادها و طرح های پژوهشی در دستور کار جهاد دانشگاهی واحد الزهراء(س)قرار دارد..

در این وبینار که از ساعت 8:30 الی 13:30 به طول انجامید متخصصان، اساتید، صاحبنظران و مسئولین اجرایی و تصمیم ساز و تصمیم گیر حوزه دختران و آسیب های اجتماعی (بین رشته ای و بین بخشی) به طرح موضوعات علمی و تخصصی در این زمینه پرداختند و با اقبال گسترده مشاوران، روان شناسان، متخصصان و دانشجویان به تعداد 725 نفر کاربر آنلاین در وبینار روبه رو شد.

گفتنی است، موضوعات و محورهای این سلسله وبینار علمی تخصصی که ویژه دختران است، شامل نقش ویژگی‌های شخصیت در حمایت‌های روانی و اجتماعی دختران، نقش تنظیم هیجان در افزایش سلامت دختران، آموزش مهارت‌های نرم برای بهبود روابط بین فردی و شغلی دختران، ظرفیت‌های قانونی موجود در حمایت روانی و اجتماعی از دختران، تعالی دختران در الگوی ایرانی اسلامی، نیازهای حمایتی روانی اجتماعی دختران در معرض آسیب، نقش مهارت‌های ارتباطی در ارتقاء اجتماعی دختران، اصلاح سبک زندگی در ارتقاء حمایت‌های اجتماعی دختران، دنیای مجازی و سلامت دختران و در نهایت حمایت‌های عاطفی از دختران است

دکتر نقی زاده رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه الزهرا و رئیس وبینار با آغاز پنل سخنرانی به توضیح و تفصیل جایگاه دختران در جامعه و پیش‌برد اهداف جهاد دانشگاهی با تاسی از آموزه های قرآنی پرداختند.

همچنین دکتر خدابخش پیرکلانی دانشیار گروه روان شناسی دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه الزهراء(س)و دبیر علمی وبینار در رابطه با جایگاه فعالیت های علمی و پژوهشی ژرف و کاربردی در پیشبرد توسعه پایدار و حمایت های روانی اجتماعی از دختران صحبت کردند.

سپس حجت الاسلام خان بیگی نماینده محترم مقام معظم رهبری در دانشگاه الزهراء(س)، به تبیین موضوع سرمایه های اجتماعی از نگاه قرآن پرداختند و با اشاره به عبارت «وَ ضاقَتْ‏ عَلَیْکُمُ الْأَرْضُ بما رَحُبَتْ» زمین با آن وسعت بر شما تنگ گرد؛ از آیه 25 سوره مبارکه توبه بیان داشتند که طبق آیات و روایات جامعه ای که از سرمایه های خودش استفاده نکند دچار تنگی و زیق خواهد شد و در همین راستا بیان داشتند که جوانان به دلیل روحیه تفضل پذیری، از سرمایه های ارزشمند هر جامعه ای هستند؛ لذا اهمیت و ضرورت به میدان آمدن جوانان به ویژه دختران جوان که از دو موهبت و سرمایه جوانی و تانیث برخوردار هستند روشن است.

پس از ایشان، دکتر مشکین فام رئیس پژوهشکده زنان دانشگاه الزهراء(س)بیاناتی در مورد جایگاه دختر در دین مبین اسلام و وضعیت دختران امروز داشتند.

در ادامه وبینار دکتر ابوالقاسمی معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل امور بانوان شهرداری تهران در رابطه با توانمند سازی دختران و فعالیت های انجام شده در این زمینه به بیان مواردی از جمله ایجاد پاتوق های های دختران در سطح شهر پرداختند. طبق گفته خانم ابوالقاسمی پس از بررسی های علمی انجام شده و نیازسنجی دختران سیاست گزاری در این زمینه به شکل دختران برای دختران است. یعنی استفاده از نیروی کار دختران جهت رفع مسائل در حوزه دختران.

 همچنین دکتر علیگو سرپرست دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی استان تهران به تشریح آسیب های مرتبط با مراجعین دختر به بهزیستی تهران پرداختند و مسئله "فرار" را از اهم موضوعات و بانوان فراری را از بیشترین مراجعان سازمان بهزیستی دانشتند. طبق بررسی های پژوهشی انجام شده در این سازمان بیشترین دلیلمسئله فرار در بانوان، خشونت های خانگی می باشد.

پس از پایان سخنان دکتر علیگو، سخنرانی دکتر هاشم ورزی آغاز شد و ایشن نیز به تبیین مدل جهانی دیسک و تاثیر آن در روابط بین فردی پرداختند. همچنین دکتر روایی در این وبینار به بیان ارزش های زندگی و اصلاح سبک زندگی در زمینه تغذیه، خواب، فضای مجازی و سالم سازی رابطه بین افراد خانواده پرداختند و سپس دکتر پیوسته گر در رابطه با تاب آوری به عنوان ظرفیت روانی دروینی به آموزش عوامل و راهکار ها پرداختند.

دکتر فخاری عضو شورای دانشگاه در رابطه با کنش گری شهروندی دختران و توضیح مفهوم توسعه پایدار در رابطه با مفهوم آینده و عادلانه تر شدن وضعیت پرداختند. دکتر رسولی ر رابطه با اعتیاد به عشق و تبیین عق سالم و ناسالم پرداختند و در پایان دکتر خدابخش پیرکلانی به آموزش کامل نکات مرتبط با اختلال شخصیت مرزی، عوامل، ویژگی ها، همبودی ها و بهترین راهکار مقابله یعنی پیش گیری پرداختند.

برگزارکننده: جهاددانشگاهی واحد الزهراء(س)
شروع رویداد: 1399/4/9
پایان رویداد: 1399/4/10

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 44.200.94.150 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Unknown تاریخ مشاهده: چهار شنبه, 25 مهر,1403