در خراسان جنوبی چار قد (چهار قد یا چرقت) متناسب با نوع فصل استفاده می شده که معمولاً در فصل سرما ضخیم تر و در فصل گرما نازکتر و جنس آن نیز از پنبه بوده که به شکل مثلثی دوخته می شده و بر روی سر میانداختند. معمولاً زنان میانسال گوشه ای از چارقد را روی سرشان می بستند و بانوان جوان با سنجاق های تزیینی در زیر گلو محکم می کردند .چارقد از پارچه های ساده و گلدار کرباس یا نخ های زری دار و برقی استفاده می کردند و این نوع سرپوش به رنگهای مختلف استفاده میشده و رنگ خاصی برای آن تعریف نشده است . به طور کلی یکی از ابزارهایی که میتوان فرهنگ منطقه را شناخت، لباس یا تن پوش است که در طول زمان نوع این لباس ها تغییر کرده اما نباید فرهنگ های سنتی را فراموش کرد. طبق تحقیقات به عمل آمده بیش از 80% لباس سنتی برگرفته از سوزن دوزی های زنان بلوچ، پته دوزی کرمان و جاهای مختلف کشور است که بایستی شرایطی فراهم گردد تا تلفیقی از مجموعه ی لباس های ایرانی اسلامی با تلفیق سنت و مدرنیته تولید گردد که هم سنت و هم مدرنیته در آن لحاظ گردد.
شاید امروز خیلی از جوانان تمایلی به پوشیدن لباس های سنتی منطقه خود نداشته باشند اما طراحان می توانند با ترکیب سنت و مدرنیته شرایط را فراهم آورده تا همه جوانان جهت پوشیدن آن رغبت نشان دهند و هم سنتهای قدیمی به دست فراموشی سپرده نشود. لباس های تلفیقی میتواند برگرفته از لباس های سنتی اقوام مختلف ایرانی علیالخصوص شرق کشور باشد و این لباس ها در جشن های ملی با معرفی هویت ایرانی می تواند کاربرد داشته باشد و مزیت خراسان جنوبی در این زمینه ها منحصر به فرد می باشد .
از این رو جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با همکاری ، اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی و فرهنگسرا ابن حُسام در نظر دارد جشنواره ای با اهداف: ترویج و تعمیق الگوهای عفاف و حجاب در سطح جامعه و ارتقای فرهنگ مصرف کالای ایرانــــی ،ترویج نقش های ایرانی اسلامی متناسب با فرهنگ و نیاز جامعه ، ایجاد فضای مناسب برای انتقال و تبادل دانش رسمی و بومی در حوزه مد و لباس منطقه،ترغیب و تشویق هنرمندان دانشجو به خلق تصاویر زیبا بر روی لباس های سنتـی و مدرنیته منطقه، توسعه فضای تعامل و همکاری در بین دستاندرکاران و فعالان حوزه مد و لباس منطقه را برگزار کند در همین راستا از هنرمندان و علاقه منــدان منطقه شرق کشور دعوت می شود با شرکـــت در این جشنواره در فضای رقابتی بخشی از اهداف جشنواره را تقویت کرده و آثار خود را به نمایش بگذارند .
سایت جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی به نشانی :www.jdkhj.ir اطلاعرسانی میشود.
نشانی دبیرخانه: بیرجند – خیابان معلم 47 پلاک 2 فرهنگسرای ابن حسام جهاددانشگاهی
تلفن: 05632342129