درباره از عصار خانه شاهی اصفهان درقالب طرح ملی ایران مرز پرگهر بازدید شد.
روز یکشنبه 30 آبان ماه طرح ایران مرزپرگهر، با رویکرد تولید محتوا به معرفی عصار خانه شاهی پرداخته شد و آقای خیام باشی مدیر مجموعه توضیحاتی را ارائه نمودند.
ایشان عنوان نمودند که در سال ۱۰۲۱ هجری قمری همزمان با احداث بازار بزرگ قیصریهو مدرسه ملا عبداللهبه دستور شاه عباس اولعصار خانه شاهی در شهر اصفهان ساخته شد واین اثر در تاریخ ۲۵ تیر ۱۳۵۴ با شماره ی ثبت ۱۰۸۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایرانبه ثبت رسیدهاست.
در حال حاضر مساحت عصارخانه ۳۸۰ متر مربع است ولی در گذشته مساحت اصلی آن ۱۸۰۰ مترمربع بوده که اکنون مکانهایی مانند شترخان، بارانداز و ورودی بازرگانان از بین رفتهاست و فقط یک تیرخانه و دو انبار تو در تو در بخش شرقی تیرخان، در دو طبقه باقی ماندهاست.
دیوارها و سقف خشتی و به دلیل کاربری آن بدون کاربندی، قابسازی، تزئینات و پنجره ساخته شدهاست، فضای اصلی دارای پنج قسمت پیشخوان، بارانداز، شترخوان، گرمخانه و تیرخانه بودهاست. دانههای روغنیکه در این عصارخانه به کار میرفته و مورد روغن کشی قرار میگرفته معمولاً کنجد، پنبه دانه، خشخاش، آفتاب گردانبودهاست.
در سال ۱۳۷۹ سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان، عصارخانه را از مالک آن خریداری و از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۲ اقدام به مرمت و ساماندهی آن نمودهاست و به عنوان موزهمورد بازدید مردم و گردشگران قرار دارد.
کتاب عصارخانه شاهی از سوی موزه عصارخانه شاهی به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی از سوی سعیده سیاحیان خلاصه و گردآوری شده و در سال ۹۵ به چاپ رسیدهاست.
موزه عصارخانه شاهی در سالهای ۲۰۱۷و ۲۰۱۸، به عنوان برترین موزه کوچک کشور، نشان جهانی ایکوم (کمیته ملی موزههای ایران) را دریافت نمود.
لازم به ذکر است این مجموعه تاریخی در میدان (نقش جهان) اصفهان قرار دارد.