درباره جشنواره ملی مهدویت

ضرورت برگزاری جشنواره در حوزه مهدویت

با توجه به اهمیت بحث مهدویت و شناخت ماهیت و ضرورت پاسداشت این رکن رکین اعتقادی و با توجه به نقش مهم فرهنگ و هنر و علمی شدن این دو حوزه با محتوای عمیق و متقن کلامی شیعی، نیاز شدیدی به برگزاری برنامه های علمی و فرهنگی و هنری به شکل توام در فضای علمی و دانشگاهی کشور احساس می شود.

از دیگر سوی تلاش گسترده معاندان و دشمنان قسم خورده اسلام و شریعت و مهدویت در زمینه شبهه پراکنی و دور کردن ذهن جوانان از این اندیشه متعالی یعنی مهدویت و انتظار، برگزاری جشنواره ای در این سطح در فضای علمی دانشگاهی و مردمی می تواند در ترغیب هنرمندان و فرهیختگان جوان کشور برای تولید اندیشه های جدید، آثار هنری و علمی و فرهنگی فاجر جدید در این حوزه به منظور مقابله به هجمه های دشمنان اثر آفرین باشد.

از دیگر سوی برگزاری جشنواره ای هنری و فرهنگی و علمی با حضور اقشار مختلف می تواند رونقی دوباره در میان اهل ادب و فرهنگ و هنر در باب تولید آثار هنری باز کند و بانک آثار در این حوزه را غنی تر نماید.

با توجه به اینکه به طور کلی در سالهای اخیر شاهد کمرنگ شدن برنامه های غنی و فاخر در این حوزه بوده ایم این حرکت فرهنگی و علمی که با حضور نهادهای کارساز در این حوزه رقم خواهد خورد قطعا گامی جدی در زمینه تولید نظریات جدید در حوزه انتظار و خلق آثار علمی که مبین این اندیشه متعالی است برداشته خواهد شد.

 

اهداف و فلسفه برگزاری جشنواره مهدویت

به طور کلی هدف از برگزاری این جشنواره ایجاد یک موج جدید و کاملا هدایت شده از سوی نهادهای علمی تخصصی حوزوی و فعالان جدی عرصه مهدویت است تا بتواند ضمن برگزاری یک جشنواره فرهنگی و هنری و علمی و دعوت از صاحبان فکر و قلم و هنر برای اندیشیدن بیشتر و بهتر در این مقوله، فضایی جدید در توسعه فرهنگ متعالی مهدویت در دانشگاه ها و فضای عمومی ایجاد کند.


فسلفه علمی جشنواره

این جشنواره در بخش علمی دارای یک فلسفه مشخص است؛ زیرا با توجه به فلسفه مهدویت که همان جریان توحیدی و غلبه این جریان بر طواغیت زمان است می بابیست مبانی علمی رسیدن به جامعه مهدوی و راه های مقابله با جریان غالب غیر مهدوی و یا ضد مهدوی در دنیای حاضر بررسی شود.

در این جشنواره به دو مبحث مهم و جریان ساز سبک زندگی مهدوی و تاثیرات باورمندی به مهدویت در سبک زندگی و همچنین مبحث بسیار مهم نگاه تمدنی به حوزه مهدویت پرداخته شده است.


انتظارات:

انتظارات این جشنواره در سه حوزه علمی، فرهنگی و هنری سامان یافته است.

در حوزه علمی این جشنواره به دنبال دعوت از اندیشه های جوان و بکر جامعه در حوزه های مختلف در باب مهدویت است تا بتواند ابعاد مختلف و کارساز این حوزه را به جامعه معرفی کند.

در ادامه این جشنواره به دنبال ارایه نگاهی جدید و برگرفته از این مباحث و مبانی علمی با نگاه فرهنگی و هنری است زیرا به قول مقام معظم رهبری هر اندیشه ای تا در قالب هنر قرار نگیرد مانایی و اثرگذاری نخواهد داشت.

با توجه به پیکربندی جشنواره انتظار می رود که در فرایند زمانی کوتاه، میان و بلند مدت بتواند به اهدافی در حوزه دانشگاهی و علمی و جامعه هنری و فرهنگی دست یابد؛ این  جشنواره در سال اول به دنبال ایجاد یک پیکره جدید با نگاهی جدید در حوزه جشنواره ای و به نوعی تثبیت خود است و در سال های بعدی با یک نگاه علمی و تبلیغی به دنبال ایجاد یک موج علمی و فرهنگی و هنری در جامعه خواهد بود.

 

شرح و نحوة برگزاری طرح:

مهدویت همچون منشوری است با ابعاد متعدد و وجوه مختلف. همین است که می توان به عدد منظرها و  روی­کرد های آن (اعتقادی، فرهنگی، هنری، تربیتی، عرفانی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فلسفه تاریخ، انسان شناختی، روان شناختی و…)از ضرورت های آن گفت.

با توجه به اهمیت وجایگاه بحث مهدویت در دین مبین اسلام و جایگاه این باور متعالی در رویکرد تمدنی انقلاب اسلامی که به بیان معمار کبیر انقلاب، زمینه سازی ظهور را هدف قرارداده است و همچنین هجمه های گسترده دشمنان انقلاب و اسلام و تشیع به ساحت این معرفت متعالی، برگزاری برنامه های روشنگرانه با هدف پاسخ به شبهات و سوالات گسترده ای که در این باب در ذهن دانشجویان و جوانان کشور مطرح می شود، به شکل گسترده و علمی و پژوهشی که به اغنای ذهنی و تحکیم باورهای اعتقادی به خصوص باور بنیادین مهدویت منجر شود، الزامی است. مسئله مهدویت امید به آینده را در بشریت احیا کرده است پرداختن به مسئله مهدویت که متعلق به پیروان اهل بیت علیهم السلام می باشد در زمانی که همه عوامل ما را به سوی نا امیدی می کشاند امری ضروری است.
با پرداختن به مسئله مهدویت آینده ای را که متعلق به پیروان اهل بیت (ع) می باشد ترسیم می کنیم نقش و جایگاه شیعیان در جهان با مهدویت تثبیت می شود.

وقتى سخن از مباحث «مهدويت» به ميان مى آيد، ممكن است سؤال شود: با وجود موضوعات بسيار و گوناگون كه در جهان علم و دانش وجود دارد و نيازهاى آدمى به دانش های مختلف و نيز محدوديت وقت و امكانات، چرا بايد به مباحث مهدويت پرداخت؟آيا مباحث مهدويت، مسائلى كاربردى است كه در زندگى روزمرّه تاثيرگذار باشد يا صرفاً بحث هايى است كه دانستن آنها بهتر از ندانستنش است؟ آيا كسانى كه از مهدويّت چيزى نمى دانند يا بسيار كم اطلاع اند، در زندگى و حيات دنيوى خود به بن بست گرفتار آمده اند؟ بنابراين ضرورت طرح معارف مهدويّت بايد مورد بررسى دقيق قرار گيرد.
لذا این جشنواره به دنبال پاسخ به چیستی، ماهیت، حواشی، کارکردها و رویکرد تمدنی مهدویت می پردازد تا ضمن تحکیم مبانی ذهنی و انگاره های بنیادین مذهبی جوانان و دانشجویان، کارکردهای مهدویت و همچنین مدل زیست مهدوی و مهدی باوری و مهدی یاوری را در جامعه نهادینه کند.

این طرح  در قالب جشنواره برگزار می گردد شامل چند قسمت می باشد:

الف)برگزاری مسابقه

ب)برگزاری گارکاه و نشست تخصصی

 ج)حوزه رسانه

که بخش های مختلف جشنواره عبارت است از :

  • بخش پژوهشی : مقالات علمی پژوهشی
  • بخش هنری: شامل عکس ، پوستر، خوشنویسی،تیزر و فیلم کوتاه
  • بخش ادبی: شعر و داستان کوتاه
  • بخش رسانه و فضای مجازی

موضوعات و محورهای پیشنهادی:

  • سبک زندگی و مدل زیست مهدوی
  • مهمترین چالش های باورمندی مهدویت )مهدی باوری(
  • کارکردهای انتظار و زندگی منتظرانه )مهدی یاوری(
  • پاسخ به چیستی، ماهیت و رویکرد تمدنی مهدویت

 

در بخش رسانه ای و فضای مجازی جشنواره نیز با توجه به اهمیت فعالیت رسانه ای در این حوزه، بخش هایی چون برترین رسانه مهدی یاور به حسب تولیدات حرفه ای، عمیق و متعدد خبری و مفهومی در حوزه مهدویت، برترین خبرنگار در حوزه مهدویت، برترین گزارش، خبر، تحلیل و تیتر و.. در این حوزه مورد تجلیل قرار می گیرند.

در همین راستا و در چارچوب اهداف اصلی جشنواره و همچنین به جهت تلاش در جهت ارتقای فرهنگ متعالی مهدویت در عرصه هایی که بخش های جشنواره در آن لحاظ شده است، نشست های علمی نیز با حضور هنرمندان، علما، کارشناسان مباحث مهدویت و… نیز در مراکز علمی و دانشگاهی برگزار می شود تا ماحصل این جشنواره، به یک بسته معرفتی پاسخگو در این حوزه مبدل شود.

شروع جشنواره همزمان با میلاد سرار نور حضرت حجت عج در اردیبهشت ۹۷ صورت خواهد گرفت .

 

مشارکت کنندگان و همکاران:

دفتر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی

آستان مقدس حضرت معصومه (س)

آستان مسجد مقدس جمکران

معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی

واحدهای جهاددانشگاهی در سراسر کشور

سازمان فعالیت های قرآنی جهاددانشگاهی

اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم

امور بانوان استانداری قم

بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)

مرکز تخصصی مهدویت

دفتر تبلیغات حوزه های علمیه

حوزه هنری استان قم

دانشگاه قم

پردیس فارابی دانشگاه تهران

دانشگاه حضرت معصومه (س)

دانشگاه علمی کاربردی

دانشگاه آزاد اسلامی

دانشگاه مفید

دانشگاه پیام نور

دانشگاه علوم پزشکی استان قم

سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قم

موسسه آینده روشن(مرکز تخصصی موعود)

 

مخاطبین:

مخاطب آن کلیه دانشگاهیان شامل اساتید، دانشجویان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه، جهادگران و خانواده جهادگران جهاددانشگاهی و عموم مردم عزیز هستند.

 

ارکان جشنواره:

شورای سیاست گذاری، دبیرخانه جشنواره، کمیته های جشنواره

اعضای شورای سیاست گذاری:

  • تولیت آستان مقدس حضرت معصومه
  • تولیت مسجد مقدس جمکران
  • رئیس جهاددانشگاهی واحد
  • دبیر جشنواره (معاون فرهنگی واحد)
  • رئیس دانشگاه قم
  • رئیس نمایندگی نهاد رهبری استان
  • مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان
  • شهردار قم
اخبار
دبیر دومین جشنواره ملی مهدویت از تمدید مهلت ارسال آثار به این جشنواره تا ۳۰بهمن‌ماه خبر داد.
یکشنبه, 06 بهمن,1398
تیزر دومین جشنواره ملی مهدویت
یکشنبه, 17 آذر,1398
علی حسینی در گفت وگو با خبرگزاری حوزه از آغاز روند اجرایی دومین جشنواره ملی مهدویت خبرداد و گفت: دومین جشنواره ملی مهدویت از ۹ ربیع سالروز به امامت رسیدن حضرت ولی عصر(عج) آغاز به کار کرده است.
یکشنبه, 17 آذر,1398
آیین افتتاحیه دومین جشنواره ملی مهدویت روز پنجشنبه ۹ ربیع در مسجد مقدس جمکران برگزار می‎شود.
یکشنبه, 17 آذر,1398
افتتاحیه دومین جشنواره ملی مهدویت، پنج شنبه ۱۶ آبان ماه همزمان با سالروز به امامت رسیدن امام عصر(عج) در سالن عصر آفتاب مسجد مقدس جمکران برگزار شد.
یکشنبه, 17 آذر,1398
برگزارکننده: جهاددانشگاهی واحد قم
شروع رویداد: 1398/7/1
پایان رویداد: 1398/12/18

QRCode رویداد
نظر شما در خصوص رویداد
تماس با ما

    نشانی
قم- خیابان صفاشهر – کوی جهاد دانشگاهی – پلاک ۳۲
ساختمان مرکزی جهاد دانشگاهی واحد استان قم – معاونت فرهنگی

کدپستی: 3716986466

ارسال رایانامه

تلفن دبیرخانه: 32853335 025 و 32851493 025

نمابر: 32859855 025 98+

روابط عمومی: 7-32859856 025 98+

ثبت نظر در خصوص رویداد
متن پیام
ثبت نظر
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 44.210.149.218 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Unknown تاریخ مشاهده: سه شنبه, 22 آبان,1403