درباره بروشور روز جهانی زمین پاک

روز زمین، روزی برای افزایش آگاهی و قدردانی نسبت به محیط زیست کره زمین است. این روز دو بار در سال، یک بار در طول فصل بهار در نیمکره شمالی(22 آوریل) و در طول فصل پاییز در نیمکره جنوبی( که فصل بهار آن نیمکره محسوب می شود) برگزار می شود. روز زمین پاک در 2 اردیبهشت و فردای آن  3 اردیبهشت روز جهانی کره زمین است. سازمان ملل متحد نیز هر سال در اعتدال بهاری، این روز را جشن می گیرد. این رسمی بود که توسط فعال صلح یعنی جان مک کانل در سال 1969در اجلاس یونسکو معرفی شد.

***

من براي مراقبت از زمين چه كار مي توانم انجام دهم ؟
اين سوالي است كه شايد از ذهن بسياري از ما عبور كند و با خود فكر كنيم كه من به عنوان يك عضو كوچك از جامعه جهاني چه اقدام اثرگذاري مي توانم براي حفظ محيط زيست و مراقبت از سياره زمين انجام دهم؟
و شايد فكر ميكنيم كه اقدامات ما به عنوان يك فرد به تنهايي باري از دوش زمين برنخواهد داشت و اقدامات يك نفر به عنوان جزئي از كل، كمكي به حفظ طبيعت نخواهد نكرد، اما اينچنين نيست !
برنامه محيط زيست سازمان ملل UNEP معتقد است هر فرد بعنوان جزئي از هفت ميليارد انسان ساكن بر روي كره زمين مي تواند از طريق انجام اقداماتي ساده و عملي در مراقبت از سياره زمين گام هاي بسيار موثري بردارد.
فقط كافيست تا تصميم بگيريم در هر روز براي كاهش توليد گازهاي گلخانه اي، جلوگيري از اتلاف انرژي، مقابله با كاهش فضاي سبز، اقدام براي كاهش توليد زباله و آگاهي بخشي به دوستان و همكارانمان اقدامي عملي انجام دهيم.
برنامه محيط زيست سازمان ملل ده گام عملي و بسيار ساده در جهت حفاظت از محيط زيست را بعنوان اقدامات اثرگذار در زمينه حفظ سياره زمين برشمرده است كه همه ما مي توانيم با تحمل كمترين زحمت در جهت اجراي آن گام برداشته و اين 10 گام را به ديگران نيز توصيه كنيم:
**برنامه محيط زيست سازمان ملل توصيه مي كند كه لامپ هاي كم مصرف را جايگزين لامپ هاي معمولي كنيد.
استفاده از يك لامپ كم مصرف به جاي يك لامپ معمولي باعث مي شود تا 75 درصد در مصرف انرژي برق صرفه جويي شود.
**برنامه محيط زيست سازمان ملل توصيه مي كند كه بليط سفرهاي خود را بصورت الكترونيكي تهيه كرده و از دريافت بليط كاغذي خودداري كنيد.
شايد به نظر شما اين اقدام در كاهش ميزان مصرف كاغذ و هزينه هاي مربوطه تاثير چنداني نداشته باشد اما تصور كنيد هفت ميليارد نفر اين توصيه را انجام دهند !

**برنامه محيط زيست سازمان ملل توصيه مي كند كه هر نفر يك روز در هفته را به رژيم گياهخواري پرداخته و گوشت مصرف نكند
وقتي تنها يك روز در هفته گوشت نخوريد، پس از يك سال، ميزان كاهش توليد گازهاي گلخانه اي از سوي شما تقريبا برابر است با بيرون نياوردن خودرو از منزل به مدت يك ماه. تصور كنيد هفت ميليارد نفر اين توصيه را انجام دهند. تا چه ميزان توليد گازهاي گلخانه اي كاهش پيدا خواهد كرد !
**برنامه محيط زيست سازمان ملل توصيه مي كند لوله هاي آبي كه نشتي دارند را تعمير كنيد تا جلوي هدر رفت آب گرفته شود.
زماني كه يك لوله آب را تعمير و از نشتي آن جلوگيري مي كنيد بصورت ميانگين از هدر رفت حدود 40 هزار ليتر آب در سال جلوگيري كرده ايد.
**برنامه محيط زيست سازمان ملل توصيه مي كند تا دستگاه هاي اكترونيكي قديمي را دور نينداخته و آنها را به زباله بدل نكنيم. بلكه اين دستگاه ها را بازيافت نموده و از اجزاي آنها استفاده كنيم.
**برنامه محيط زيست سازمان ملل توصيه مي كند كه فعاليت هاي خود را از درون خانه از طريق اينترنت، تلفن و ساير وسايل الكترونيكي و ارتباطي انجام دهيد و در حد امكان براي انجام امور از تردد غير ضروري بخصوص با اتومبيل شخصي بپرهيزيد.
اين اقدام تا حد زيادي به كاهش توليد كربن و گازهاي گلخانه اي كمك مي كند.
**برنامه محيط زيست سازمان ملل توصيه مي كند براي مصرف آب به جاي بطري هاي يكبار مصرف پلاستيكي از قمقمه ها و بطري هاي دائمي استفاده شود.
با اين روش به ميزان زيادي از هدر رفتن آب درون بطري هاي نيمه خورده جلوگيري شده و زباله پلاستيكي كمتري نيز به طبيعت تحميل خواهد شد.
**برنامه محيط زيست سازمان ملل توصيه مي كند شيشه و آلومينيم را از زباله ها جدا كرده و به مراكز بازيافت تحويل دهيد.
در اين صورت پس از حدود شش هفته همان قطعه شيشه و يا آلومينيم بازيافت شده مجددا به چرخه توليد بازمي گردد و شما ممكن است همان قطعه را به شكل ديگري از يك فروشگاه خريداري كنيد.
**برنامه محيط زيست سازمان ملل توصيه مي كند با دوچرخه به محل كار خود برويد.
وقتي با دوچرخه به محل كار خود مي رويد شما به تنهايي زمين را از شر 250 گرم كربن در ازاء هر يك كيلومتر مسافت راحت مي كنيد.
**برنامه محيط زيست سازمان ملل توصيه مي كند درون خانه خودتان غذا درست كنيد و بخوريد.
وقتي شما درون خانه غذا درست مي كنيد و غذاي خانگي مصرف مي كنيد، با استفاده نكردن از ظروف يك بار مصرف پلاستيكي علاوه بر كاهش توليد زباله هاي پلاستيكي، 260 گونه جانوري را از خطر خوردن، قورت دادن و گير كردن در زباله هاي پلاستيكي نجات داده ايد.
اينها اقدامات بسيار ساده و عملي هستند و هركدام از ما مي توانيم بخشي يا تمامي آنها را انجام داده و از اين طريق گام بزرگي براي حفظ محيط زيست و سياره زمين برداريم.
تصور كنيد اگر هشت ميليارد نفر اين توصيه ها را انجام دهند شرايط زمين چقدر بهتر خواهد شد!

 

برگزارکننده: جهاددانشگاهی واحد هرمزگان
شروع رویداد: 1402/2/2
پایان رویداد: 1402/2/8

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 52.14.150.55 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Unknown تاریخ مشاهده: جمعه, 31 فروردین,1403