تجلیل از دانشجویان برتر قرآنی در طرح ملی جایزه قرآنی سراج

چهار شنبه, 06 آبان,1405

تجلیل از دانشجویان برتر قرآنی در طرح ملی جایزه قرآنی سراج

ر ئیس جهاددانشگاهی استان کردستان تأکید کرد

حمایت جهاددانشگاهی کردستان از ایده‌های نوآورانه دانشجویان در حوزه قرآن

محمدعادل رضایی با تأکید بر ضرورت حمایت از استعدادها و ایده‌های نوآورانه در حوزه قرآن کریم گفت: جهاددانشگاهی با اجرای برنامه‌هایی همچون طرح ملی سراج، راه‌اندازی سازمان دانشجویان قرآنی، فعالیت خبرگزاری تخصصی قرآن کریم و حمایت از پژوهش‌های قرآنی، در مسیر شناسایی و پرورش نخبگان قرآنی و ترویج فرهنگ قرآن در جامعه گام برمی‌دارد.

به گزارش ایکنا از کردستان، محمدعادل رضایی، رئیس جهاددانشگاهی استان کردستان در رویداد قرآنی مشترک اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و جهاددانشگاهی استان کردستان با عنوان «کرسی تلاوت و تدبر» همراه با آیین تجلیل از دانشجویان برتر قرآنی در طرح ملی «جایزه قرآنی سراج» با حضور مدیران‌کل این دو نهاد و جمعی از قاریان و حافظان برجسته امروز، ۲۱ مهرماه در سالن کنفرانس مجتمع فجر سنندج برگزار شد، گفت: جهاددانشگاهی در سال‌های گذشته فعالیت‌های متنوعی در حوزه قرآن کریم انجام داده و شناسایی و حمایت از استعدادهای قرآنی، به‌ویژه در میان دانشجویان، از جمله محورهای مهم این فعالیت‌هاست.

وی با اشاره به فعالیت‌های جهاددانشگاهی در زمینه شناسایی و پرورش نخبگان قرآنی افزود: راه‌اندازی سازمان دانشجویان قرآنی و اجرای طرح ملی سراج از جمله برنامه‌هایی است که با هدف شناسایی دانشجویان مستعد در حوزه قرآن کریم و فراهم کردن زمینه رشد و شکوفایی ظرفیت‌های آنان دنبال می‌شود.

رئیس جهاددانشگاهی استان کردستان با اشاره به فعالیت‌های خبرگزاری بین‌المللی قرآن کریم (ایکنا) بیان کرد: این خبرگزاری به‌عنوان رسانه‌ای تخصصی در حوزه قرآن و معارف اسلامی، ظرفیت ارزشمندی برای اطلاع‌رسانی، ترویج فعالیت‌های قرآنی و معرفی چهره‌ها و فعالان این عرصه در اختیار دارد.

رضایی همچنین با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت پیشکسوتان قرآنی بیان کرد: تجلیل از پیشکسوتان و فعالان قرآنی و پاسداشت سال‌ها تلاش آنان در مسیر ترویج قرآن کریم، از جمله اقداماتی است که می‌تواند به تقویت جریان فعالیت‌های قرآنی در جامعه کمک کند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های همکاری میان جهاددانشگاهی و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان گفت: زمینه‌های متعددی برای اجرای برنامه‌های مشترک در حوزه قرآن و عترت وجود دارد و با هم‌افزایی ظرفیت‌های دو مجموعه می‌توان گام‌های مؤثرتری در راستای توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی در استان برداشت.

رئیس جهاددانشگاهی استان کردستان در ادامه به فعالیت‌های پژوهشی این نهاد در حوزه قرآن کریم اشاره کرد و افزود: مرکز میان‌رشته‌ای قرآن کریم با تمرکز بر فعالیت‌های پژوهشی، می‌تواند زمینه پیوند مطالعات قرآنی با سایر رشته‌های علمی را فراهم کند و از افرادی که در این حوزه فعالیت‌های پژوهشی انجام می‌دهند، حمایت شود.

رضایی در پایان بر اهمیت توجه به ایده‌های خلاقانه دانشجویان تأکید کرد و گفت: حمایت از ایده‌هایی که از سوی دانشجویان ارائه می‌شود و قابلیت تأثیرگذاری در توسعه و ترویج فرهنگ قرآن کریم را دارند، باید مورد توجه قرار گیرد؛ چراکه بهره‌گیری از توان علمی و خلاقیت نسل جوان می‌تواند زمینه‌ساز شکل‌گیری برنامه‌های اثربخش‌تر در حوزه فعالیت‌های قرآنی باشد.مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان:

مهجوریت قرآن عامل بروز آسیب‌های اجتماعی است

علی‌اصغر دریایی با بیان اینکه مهجوریت قرآن کریم در زندگی مسلمانان ریشه اصلی بروز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی است، گفت: دوری از آموزه‌های حیات‌بخش وحیانی، خانواده‌ها و جامعه را دچار چالش‌هایی همچون تزلزل در تربیت فرزند و گسست‌های خانوادگی کرده است که تنها با بازگشت به تدبر در قرآن قابل‌ درمان است.

علی‌اصغر دریایی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان در این رویداد قرآنی مشترک اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و جهاددانشگاهی استان کردستان، با اشاره به تلاش این اداره‌کل برای برجسته‌سازی مؤلفه‌های اسلامی در رویدادهای فرهنگی و هنری، گفت: در کنار همه جشنواره‌ها، رویدادهای قرآنی با نگاهی ویژه و باشکوه هرچه تمام‌تر در دستور کار قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه فلسفه تأکید بر تلاوت قرآن، بهره‌گیری عمیق از آموزه‌های آن در بطن زندگی است، افزود: متأسفانه امروزه قرآن کریم بین مسلمانان مهجور مانده است و ما شاهدیم که نگاه ابزاری به این کتاب آسمانی غلبه دارد؛ به‌طوری‌که از قرآن تنها در محافل خاص مانند مراسم عروسی، امنیت در خودرو استفاده می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان ضمن ابراز تأسف از فاصله گرفتن از مفاهیم والای وحیانی، بیان کرد: آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی امروز از جمله اختلافات خانوادگی، کاهش احترام به سالمندان و چالش‌های تربیت فرزند، ناشی از دوری جامعه و خانواده‌ها از قرآن و آموزه‌های آن است.

دریایی اظهار کرد: اگر به معنای واقعی از قرآن فاصله بگیریم، آثار این مهجوریت گریبان‌گیر ما خواهد شد؛ این در حالی است که قرآن برای همه ابعاد زندگی راهکار دارد.

وی با اشاره به نگاه دقیق غربی‌ها به مفاهیم قرآنی افزود: پژوهشگران غربی با تدبر در آیات، حتی پیش‌بینی‌های قرآن درباره حوادث بزرگ تاریخی را استخراج کرده‌اند؛ به‌عنوان نمونه، پس از حادثه ۱۱ سپتامبر، بسیاری از کارشناسان غربی با تدبر در سوره توبه، به پیش‌بینی‌های دقیق قرآن در این زمینه پی بردند، اما ما مسلمانان از این گنجینه عظیم غافلیم.

دریایی در پایان از همه علاقه‌مندان و فعالان قرآنی دعوت کرد تا با ارائه آثار فاخر در نمایشگاه بزرگ قرآن و توانمندی‌های وحیانی که در پایان سال جاری برگزار خواهد شد، حضور فعال داشته باشند.

یادآور می‌شود، این مراسم با تلاوت دلنشین قاریان ممتاز دانشجو همراه بود و در پایان از ۱۵ نفر از قاریان برتر دانشجو که در مسابقات کشوری و استانی حائز رتبه‌های برتر شده بودند، با اهدای لوح تقدیر و هدایای نقدی تجلیل شد.

 

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2026 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 216.73.216.190 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: چهار شنبه, 06 آبان,1405