شهیدمحسن حججی

دوشنبه, 19 مرداد,1405

شهیدمحسن حججی

شهیدمحسن حججی ۲۱ تیر ۱۳۷۰ در نجف‌آباد اصفهان متولد شد. خانواده‌ای مذهبی داشت و از کودکی با جلسات قرآن و محافل اهل‌بیت(ع) مأنوس بود. 
سال ۱۳۹۱ در جریان فعالیت‌های فرهنگی با زهرا عباسی آشنا شد و ازدواج کرد. سادگی مراسم ازدواج و مهریه متفاوت این زوج، بعدها نیز مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. همسرش مهریه را یک سکه، پنج مثقال طلا، ۱۲ شاخه گل نرگس، ۱۲۴ هزار صلوات و حفظ قرآن کریم تعیین کرده بود؛ عهدی که محسن تا پیش از شهادتش توانست بخش قابل توجهی از آن را عملی کند.
پس از پیوستن به سپاه پاسداران، آموزش‌های تخصصی زرهی را در لشکر ۸ نجف اشرف گذراند. با آغاز مأموریت‌های مستشاری ایران در سوریه، داوطلب اعزام شد. نخستین بار در سال ۱۳۹۴ به سوریه رفت و پس از بازگشت، با وجود تولد فرزندش و مسئولیت‌های خانوادگی، بار دیگر برای اعزام اصرار کرد؛ اصراری که سرانجام به اعزام دوم او در تیرماه ۱۳۹۶ انجامید.
محسن حججی در دومین مأموریت خود،همراه نیروهای مقاومت در منطقه مرزی تنف سوریه حضور داشت؛ منطقه‌ای که به دلیل موقعیت راهبردی، یکی از مهم‌ترین محورهای درگیری با داعش به شمار می‌رفت.

بامداد ۱۶ مرداد ۱۳۹۶، نیروهای داعش حمله‌ای سنگین و غافلگیرانه به مواضع نیروهای مقاومت انجام دادند. در این درگیری، تعدادی از رزمندگان ایرانی و عراقی به شهادت رسیدند و محسن حججی نیز پس از مجروح شدن به اسارت درآمد.
دو روز بعد، داعش او را به شهادت رساند و پیکرش را به شکل فجیعی مثله کرد. اما این پایان ماجرا نبود. پس از شکست داعش در منطقه جرود و توافق انجام‌شده برای تبادل پیکرها، پیکر شهید حججی به کشور بازگشت و مراسم تشییع او به یکی از پرشکوه‌ترین آیین‌های بدرقه شهدا در سال‌های اخیر تبدیل شد.

رهبر شهید معظم انقلاب، تنها چند روز پس از شهادت محسن حججی، تعبیری را درباره او به کار بردند که به یکی از ماندگارترین توصیف‌ها درباره این شهید تبدیل شد. ایشان فرمودند: «شهید حججی را خدای متعال مثل یک حجتی امروز در مقابل چشم همه گرفت.»
در دیدار دیگری با خانواده این شهید، رهبر شهید انقلاب از محسن حججی با عنوان «نماینده و سخنگوی شهدای مظلوم و بی‌سر»، «نماد شهادت مظلومانه و شجاعانه» و «معجزه انقلاب» یاد کردند و فرمودند که مجاهدت او، جمهوری اسلامی، ملت ایران و همه مردم را عزیز کرد.
در میان همه پیام‌هایی که پس از شهادت محسن حججی منتشر شد، یادداشت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی جایگاه ویژه‌ای دارد. فرمانده‌ای که سال‌ها در خط مقدم نبرد با داعش حضور داشت، در نخستین واکنش خود نوشت: «سلام بر حججی که حجتی شد در چگونه زیستن و چگونه رفتن.» جمله‌ای کوتاه که به یکی از مشهورترین توصیف‌ها درباره شهید حججی تبدیل شد. حاج قاسم در ادامه، با اشاره به نحوه شهادت او نوشت: «فدای آن گلویی که همچون گلوی امام حسین(ع) بریده شد و سلام بر آن سری که همچون سر مولای شهیدان به عرش برده شد.»
اما واکنش حاج قاسم تنها در حد یک پیام تسلیت باقی نماند. او در بیانیه‌ای دیگر با سوگند به خون شهید حججی اعلام کرد: «به حلقوم بریده این شهید عزیز راه اباعبدالله(ع) سوگند یاد می‌کنیم که از تعقیب این شجره ملعونه و نابودی این غده خطرناک برآمده در پیکر جهان اسلام تا آخرین نفرشان از پای نخواهیم نشست.»

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2026 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 216.73.216.142 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: دوشنبه, 19 مرداد,1405