شهید حسین سلامی؛ فرماندهی که دانش و علم را با جهاد و ایمان تلفیق کرد

شنبه, 23 خرداد,1405

شهید حسین سلامی؛ فرماندهی که دانش و علم را با جهاد و ایمان تلفیق کرد

شهید حسین سلامی فرماندهی که دانش و علم را با جهاد و ایمان تلفیق کرد

فاطمه عباس آباد فعال رسانه‌ای و خبرنگار حوزه دانشگاه 

 

امروز روز ۲۳خرداد سال ۱۴۰۵ اولین سالگرد شهید حسین سلامی است، مردم عزیز و مقتدر و با فرهنگ ایران اسلامی، روزها و هفته ها و ماه‌ها از جنگ تحمیلی رژیم صهیونی آمریکایی را پشت سر گذاشتند و ما امروز به اولین سالگرد شهید والامقام سرلشگر شهید حسین سلامی و جمعی از دانشمندان هسته‌ای و فرماندهان ارزشمند و شریف رسیدیم. روزی که ایران اسلامی فراموش نخواهد کرد که چه فرزندان عزیز و جان برکف، جان خود را در طبق اخلاص گذاشتند و برای عزت و سربلندی کشورشان به این مرز و بوم مقدس هدیه کردند اگر چه جای شهدا در این دنیای وانفسا خالی است اما همه می‌دانیم شهدا نزد خداوند هستند و روزی مخصوصی دریافت می‌کنند خوشا بحالشان، امید که این چند سطر یادداشت باعث شود شهدا برای عاقبت بخیری و شهید شدن ما دعا کنند و خدا ما را به قافله شهدای دست نینوا برساند. واقعیت این است؛ این ما هستیم که به زنده نگهداشتن نام و یاد شهدا محتاجیم. هنگامی که غرق در مشکلات دنیا هستیم و گاهی به بیراهه می‌رویم این شهدا هستند که چراغ راه هدایت ما در دنیا می‌شوند تا ما راه درست و ایمانی را در مسیر ولایت به ظهور مهدی صاحب الزمان(عج) گم نکنیم. قصد دارم این یادداشت را به خود شهید سلامی بسپارم تا خود شهید به دانشجویان و جوانان امروز در عرصه علم و دانش سخن بگوید. گویی روح شهید به کالبد جسم برگشته و در دنیا حضور دارد و اکنون سخن می گوید.

زندگی و تحصیلات پر برکت شهید سلامی:

شهید حسین سلامی دهم مرداد سال ۱۳۳۹ در روستای وانشان، از توابع شهرستان گلپایگان، اصفهان در یک خانواده مذهبی به دنیا آمد. او در سال ۱۳۵۷ همزمان با اوج‌گیری انقلاب در رشته مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت قبول شد و بعد از پایان جنگ به تکمیل تحصیلاتش در دانشگاه علم و صنعت در رشته مهندسی مکانیک پرداخت و مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مدیریت دفاعی از دانشگاه عالی دفاع ملی دریافت کرد.

این شهید والامقام دارای مدرک دکترای مدیریت دفاعی از دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش بود و دوره‌های تخصصی موشکی را در دانشگاه صنعتی مالک اشتر گذرانده بود.

سوابق اجرایی و عملیاتی شهید حسین سلامی:

 این شهید والامقام، فعالیت نظامی‌اش را از آبان ۱۳۵۹ در سپاه پاسداران آغاز کرد و در طول جنگ ایران و عراق مسئولیت‌های میانی در لشکر ۲۵ کربلا، لشکر ۱۴ امام حسین و قرارگاه دریایی نوح داشت.سردار سرلشگر حسین سلامی از ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۶ به عنوان فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد سپاه پاسداران فعالیت می‌کرد، از ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ رئیس اداره عملیات ستاد مشترک سپاه پاسداران بود، از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران را برعهده داشت و در فاصلهٔ سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۸ به عنوان جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران فعالیت می‌کرد.

*شهید حسین سلامی فرماندهی که دانش و علم را با جهاد و ایمان تلفیق کرد

شهید حسین سلامی، فرمانده‌ای برجسته بود که توانست دانش و علم را با جهاد و ایمان در هم آمیزد و الگویی بی‌نظیر از یک مجاهد مؤمن و عالم را به نمایش بگذارد. او در دوران حیات پربار خود، همواره بر اهمیت کسب علم و دانش در کنار تعهد دینی و انقلابی تأکید داشت و این دو را دو بال پرواز انسان به سوی کمال می‌دانست.

تلفیق علم و جهاد:

شهید سلامی با درک عمیق از نیازهای زمانه، همواره در پی به‌کارگیری دانش روز در عرصه‌های جهادی بود. او معتقد بود که جهاد تنها به معنای مبارزه فیزیکی نیست، بلکه شامل مبارزه علمی، فرهنگی و اقتصادی نیز می‌شود. از این رو، او با استفاده از دانش و تخصص خود، در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و دفاع از دستاوردهای آن نقشی کلیدی ایفا کرد.

ویژگی‌های برجسته شهید سلامی:

علم‌دوستی و دانش‌افزایی: شهید سلامی همواره مشتاق یادگیری بود و از هیچ تلاشی برای کسب علم و دانش فروگذار نمی‌کرد. او با مطالعه کتب علمی و مذهبی و همچنین حضور در دوره‌های آموزشی، دانش خود را به‌روز نگه می‌داشت.

ایمان راسخ و تعهد انقلابی:ایمان قوی به خداوند و پایبندی عمیق به آرمان‌های انقلاب اسلامی، از ویژگی‌های بارز شهید سلامی بود. او در راه دفاع از اسلام و انقلاب، از هیچ فداکاری دریغ نکرد.

خلاقیت و نوآوری: شهید سلامی در به‌کارگیری دانش برای حل مشکلات و دستیابی به اهداف، خلاقیت و نوآوری بالایی داشت. او همواره به دنبال راه‌های جدید و مؤثر برای پیشبرد مأموریت‌های خود بود.

شجاعت و صلابت: در مواجهه با سختی‌ها و چالش‌ها، شهید سلامی همواره شجاعت و صلابت مثال‌زدنی از خود نشان می‌داد. او با اتکا به ایمان و دانش خود، بر مشکلات فائق می‌آمد.

اخلاص و تواضع: با وجود دستاوردها و مقامات بالا، شهید سلامی همواره  فردی مخلص و متواضع بود و از خودنمایی و شهرت‌طلبی دوری می‌کرد.

شهید حسین سلامی با تلفیق بی‌نظیر علم و جهاد، نمونه‌ای از یک انسان کامل بود که توانست در مسیر رضای الهی گام بردارد و میراثی ارزشمند برای نسل‌های آینده به یادگار بگذارد. 

شهید حسین سلامی، «حافظ کل قرآن کریم» بود.این ویژگی، تنها یک مهارت ذهنی یا حافظه قوی نبود؛ بلکه در شخصیت یک فرمانده، پیوند عمیقی میان «ذهن» و «روح» ایجاد کرد که تجلی آن، همان تلفیق «علم و ایمان» بود.

قرآن؛ منبع الهام و نقشه راه مدیریت:

برای یک فرمانده، داشتن حافظه قرآن به معنای این نیست که صرفاً آیات را بازخوانی کند، بلکه به معنای این است که «کلام خدا» در لایه‌های زیرین تصمیم‌گیری‌های او جریان دارد.

تصمیم‌گیری مبتنی بر وحی: وقتی آیات مربوط به صبر، شجاعت، توکل و تدبیر در ذهن یک فرمانده جاری باشد، استراتژی‌های او از منطق محض فراتر رفته و با منطق الهی پیوند می‌خورد.

ثبات قدم در بحران: در لحظات حساس جنگ یا مدیریت بحران، حافظه قرآن به او یادآوری می‌کند که وعده‌های الهی صادق است و این باعث می‌شود در برابر فشارهای دشمن، دچار تزلزل نشود. حفظ کردن کل قرآن کریم، نیازمند بالاترین سطح از تمرکز، نظم، تکرار و انضباط ذهنی است. کسی که می‌تواند با این دقت و وسواس، کلام وحی را در قلب و ذهن خود حفظ کند، قطعاً در عرصه‌های علمی و استراتژیک نیز دارای همان سطح از دقت، جزئی‌نگری و نظم عملیاتی است. این نشان می‌دهد که شهید سلامی از همان ابتدا، خود را برای مدیریت پیچیده‌ترین مسائل، با ابزاری به نام «انضباط درونی» آماده کرده بودند.

قرآن به مثابه «جهاد بزرگ»از دیدگاه شهید سلامی، حفظ قرآن خود نوعی جهاد با نفس است. برای رسیدن به مقام حفظ کامل، فرد باید با تنبلی، غفلت و وسوسه‌ها مبارزه کند. 

 این همان «جهاد درونی» است که پیش‌نیاز «جهاد بیرونی» (مبارزه در میدان) می‌باشد. کسی که بر نفس خود پیروز شده و کلام خدا را در سینه جای داده، در میدان نبرد، فرماندهی است که از ترسِ دنیا رها شده است.

*سخنرانی شهید حسین سلامی در دانشگاه علم و صنعت سال ۱۳۹۸

در هفتم خرداد ماه سال ۱۳۹۸ بود که سردار سرلشگر پاسدار شهید حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی)، با حضور در چهارمین مراسم تجلیل از دانشجویان نمونه و ممتاز شاهد و ایثارگر دانشگاه علم و صنعت ایران، حضور یافت و به دانشجویان دانشگاه علم و صنعت گفت افتخار من این است که دانشجوی علم و صنعت ایران بوده ام و به جایگاه امروز و آبرومندی این دانشگاه افتخار می کنم. در این مراسم از ۱۵۰ دانشجوی نمونه ممتاز شاهد و ایثارگر دانشگاه که دارای معدل مطلوب و واجد شرایط ارتقای معدل در سال تحصیلی ۹۷-۹۸بودند، با اهدای لوح و هدیه، تقدیر به عمل آمد. برگزاری این مراسم فرهنگی در دل دانشگاه با حضور فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی(شهید حسین سلامی) باعث ارتقای کیفیت علمی و پژوهشی دانشجویان شاهد و ایثارگر و مشوق آنها برای مشارکت در مراسم سیاسی و اجتماعی که مورد نیاز کشور بود میشد. جالب است بدانید در دانشگاه علم و صنعت ایران، سالانه قریب به دو هزار پایان نامه کارشناسی ارشد با همراهی دانشجویان و اعضای هیات علمی در راستای پیشرفت کشور تولید می‌شود تا از طریق ارتباط دانشگاه و صنعت، بخش عظیمی از مشکلات کشور از طریق گسترش علم و دانش حل شود. به گفته دکتر ذاکری رئیس این دانشگاه، طراحی و ساخت اولین ماهواره بومی کشور در مرکز تحقیقات ماهواره دانشگاه علم و صنعت ایران، ساخت پروتزهای عصبی برای حرکت بیماران نخاعی در مرکز فناوری عصبی، طراحی و ساخت لکه روب نفتی در دانشکده فناوری های نوین و خدمات بزرگ دانشکده مهندسی راه آهن به پژوهش و تامین قطعات مورد نیاز حمل و نقل ریلی، از جمله موارد خدمت این دانشگاه برای رفع چالشهای کشور تاکنون بوده است و همچنان با همت دانشجویان و اساتید این سکوی علم و دانش برای ناامید کردن دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و سربلندی ایران و ایرانی در جهان ادامه دارد.

نکته جالب این مراسم این بود که سردار سرلشگر پاسدار حسین سلامی (فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) برای دانشجویان این دانشگاه ویژه سخنرانی کردند. ایشان از حضور در دانشگاه علم و صنعت ایران و از اینکه در جمع اساتید و دانشجویان این دانشگاه قرار داشت ، بسیار ابراز خوشحالی می‌کرد و می گفت، دانشگاه علم و صنعت ایران، بر گردن جوانان این مرز و بوم و در حق بنده حق بزرگی دارد. تقریبا ۴۱ سال پیش، در ایام پر التهاب انقلاب اسلامی ایران، ایام دانشجویی خود را در دانشگاه علم و صنعت ایران آغاز کردم و دو نیمسال را گذراندم تا اینکه با پیروزی انقلاب و پدیده انقلاب فرهنگی مواجه شدم و سپس با شروع جنگ به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوستم و در محیط با کرامت و دوران استثنایی انقلاب ماندم تا پس از ۱۰ سال به دانشگاه علم و صنعت ایران بازگشتم. ۱۰ سال دانشجوی علم و صنعت ایران بودم. گویی دانشگاه خانه من بود. افتخار من این است که دانشجوی این دانشگاه بوده ام و به جایگاه امروز و آبرومندی دانشگاه افتخار می کنم. حضور یک فرمانده نظامی توانمند و موفق را جمع دانشجویان دانشگاهی که روزی او را کلاس های درس آن درس علم و دانش و مردانگی آموخته بود برای دانشجویان این دانشگاه جالب بود.سردار سرلشگر سلامی در آن زمان خطاب به دانشجویان این دانشگاه می‌گفت امروز دیگر مرزهای جغرافیایی تعیین کننده بزرگی یک کشور نیست، بلکه وسعت هر کشوری به وسعت تفکر، اندیشه و دانش مردان و زنان آن است و فرهنگ، دانش، اخلاق، اندیشه و مهمتر از آن، آزادی اندیشه و تفکر و استقلال فرهنگ، نشانگر عظمت یک جامعه است و امروز شما نمادها و مظاهر تفکر نوین جامعه ما و پرچمداران اندیشه هستید. کشور ما با شما بزرگ می شود و ارتفاع می یابد، معتبر، امن و پیشرفته می شود و ان شاءالله جایگاه تمدنی خود را در عصر جدید باز می یابد. موقعیتی که شما در آن قرار دارید برای آینده ایران بسیار حساس است و آینده از آن شماست.پیش از رنسانس، از قرن هفتم تا سیزدهم میلادی، ایران مهد تمدن بشری و کانون فرهنگ، ادب و صنعت بوده است و نهضت صنعتی اروپا، مدیون دانش مهد اسلام است. ما می خواهیم به برکت انقلابمان عصر طلایی سرزمین خود را به رهبری رهبر حکیم خود و به برکت اندیشه های افق آفرین رهبرمان احیا کنیم چراکه دستاوردهای دانشمندان ایرانی همچون بوعلی سینا و خوارزمی به پیشبرد علم جهانی کشور عزیز و سربلند ایران کمک شایانی کرد و در ادامه راه پر افتخار ما انقلاب اسلامی آمد تا احیاگر عصر طلایی دوباره ایران باشد و مسلمانان را از برده داری عصر مدرن دور سازد.همه ما در این چهل سال برای احیای عزت اسلام با تمام دشمنان انقلاب جنگیده ایم. دشمنان نمی خواستند این مفاهیم به مصداق تبدیل شود و ما می خواهیم این مفاهیم به مصداق واقعی خود مبدل شوند. ما جنگ های بزرگی را پشت سر گذاشتیم اما پیش رفتیم و به دستاوردهای بزرگی دست یافتیم.این فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به دستیابی فرزندان ایران اسلامی به فناوری ماهواره و موشک بارها می گفت، ما در جنگ پیش رفتیم در حالی که در تحریم جهانی بودیم ولی امروز خودمان پالایشگاه و نیروگاه و هواپیما و رادار می‌سازیم و اورانیوم غنی می‌کنیم، چرخه هسته ای داریم و در نانو پیش می رویم و هیچ کس نمی‌تواند ما را متوقف کند. این محصول تلألو خورشید ولایت بر این سرزمین است.

وقتی فرمانده نیروی هوافضای سپاه بودم رهبر انقلاب فرمودند موشک‌ها باید دقیق باشد؛ وقتی از دقت ۳۰ متری یک موشک گزارش دادم ایشان گفتند این هم زیاد است و ما پیش رفتیم تا به دقت ۱۰۰ درصد رسیدیم. این افق ها گشوده شد و جوانان ما این مسیر را پیمودند. امروز ما یک قدرت بزرگ و شکست ناپذیریم چون همه سناریوها را طی کردیم. با همه توان خود، فشار حداکثری به تمام ارکان قدرت و نه فقط یک جزء آن، را طی کردیم و شما می بینید که دشمن در حوزه ‌های مختلف سیاسی، امنیتی، اقتصادی، روانی، فعالیت رسانه ای و فضای مجازی و تمام اجزاء، ارکان جهاد خود را ایجاد کرده اند و ملت ایران نه در سکون، ایستاده است. ما توانسته ایم با اقتدار، فضای عملیاتی دشمن را بشکنیم و این کار بزرگی است. این فرمانده عزیز بارها گفته بود، امروز افول و سقوط آمریکاست زیرا این سقوط در گفتار مقامات آنها پیداست، ما امروز دیگر به وسعت مرزهایمان قوی هستیم و میدان تأثیر جهانی ساخته ایم. این مسئله برای ایران یک قدرت مطلق منطقه‌ ای و یک قدرت نسبی جهانی ساخته است. آمریکا در فلسفه سیاسی خود شکست خورده است. زیرا فلسفه آنها دشمن پرور است نه قدرت پرور. آمریکا به پدیده نرخ تنزیل سیاسی رسیده است که موجب می‌شود هرچه حرکت می‌کند میدان‌های بیشتری را از دست می‌دهد.

سردار سرلشگر سلامی بارها تاکید کرده بود که «دشمنی که امروز می‌بینیم بسیار ضعیف‌تر از روزی است که در نخستین روزهای تولد انقلاب با آن درگیر شدیم و ما امروز بسیار قوی‌تر از آن روز هستیم، امروز دیگر نیازی به موازنه قدرت نداریم بلکه معتقدیم موازنه تأثیر، دارای اهمیت است. امروز نگران نیستیم، ما در فراز قله های پیشرفت هستیم و مشکلات اقتصادی ما حل پذیر است. ظرفیت های ما زیاد است اگر خوب مدیریت کنیم به راحتی از این گردنه صعب العبور، عبور می کنیم. ما هم اکنون در آخرین فراز مواجهه با آمریکا هستیم.

در عصر حاضر، مرز میان «جنگ سنتی» و «جنگ مدرن» با تکنولوژی تعریف می‌شود. حضور یک فرمانده در سطح سرلشگری که تحصیلات خود را در یکی از معتبرترین دانشگاه‌های مهندسی کشور ( دانشگاه علم و صنعت ایران) سپری کرده است، نشان‌دهنده یک چرخش استراتژیک در تفکر نظامی از مدیریت «نیروی انسانی» به سمت مدیریت «سیستم‌های پیچیده و تکنولوژیک» است.

دانشگاه علم و صنعت به دلیل رویکرد سخت‌افزاری و مهندسی پیشرفته شناخته می‌شود. تحصیل در این محیط برای یک فرمانده، پیامدهای تحلیلی زیادی به همراه دارد.

برخلاف آموزش‌های صرفاً تاکتیکی، تحصیل در رشته‌های مهندسی به فرماندهان می‌آموزد که یک سازمان یا یک عملیات نظامی را به عنوان یک «سیستم پیچیده» ببینند که بخش‌های مختلف (لجستیک، ارتباطات، پدافند و هوایی) به هم متصل هستند. با توجه به گرایش‌های این دانشگاه، شهید سلامی احتمالاً با مفاهیمی نظیر کنترل سیستم‌ها، الکترونیک پیشرفته، یا مدیریت فناوری آشنایی داشته‌اند که در مدیریت صنایع دفاعی و پهپادی و همچنین سیستم‌های پدافندی، حیاتی است.مدیریت داده و دقت محاسباتی و علم مهندسی بر پایه عدد و ریاضیات استوار است. این پیشینه باعث می‌شود تصمیم‌گیری‌های نظامی از حالت «شهودی» به حالت «داده‌محور» تغییر یابد.

می‌توان ارتباط میان تحصیلات مهندسی این شهید والامقام و تصمیمات کلان ایشان را در سه حوزه زیر تحلیل کرد:

 

1.خودکفایی دفاعی: دانش فنی حاصل از دانشگاه علم و صنعت، توانایی تحلیل پروژه‌های ساخت داخلی و کاهش وابستگی به تکنولوژی‌های خارجی را به ایشان داده بود.

2.مدیریت زیرساخت‌های حساس: مدیریت شبکه‌های انرژی، ارتباطات ماهواره‌ای و زیرساخت‌های دیجیتال که از نیازهای اصلی نیروهای مسلح است، مستلزم دیدگاه مهندسی است.در ساختار فرماندهی و کنترل نیروهای مسلح، گذر از سلسله‌مراتب عملیاتی و همزمان حفظ سطح دانش استراتژیک، یکی از مؤلفه‌های اصلی ارتقاء به سطوح عالی فرماندهی است. شهید سردار سرلشگر سلامی به عنوان یکی از چهره‌های کلیدی در بدنه نظامی، مسیری را طی کردند که در آن «تجربه میدانی» با «رویکرد مدیریتی-استراتژیک» ترکیب شده بود.برخلاف تصور عمومی که برخی تحصیلات را در سطوح عالی نظامی، صرفاً فنی می‌بینند، تحلیل مسیر تحصیلی ایشان نشان‌دهنده تمرکز بر دو محور اصلی آموزش‌های تخصصی نظامی و مدیریت استراتژیک است.تحصیل در موسسات عالی نظامی که مبانی جنگ مدرن، استراتژی‌های دفاعی و مدیریت بحران را در قالب‌های آکادمیک تدوین کرده است.با توجه به مسئولیت‌های کلان در سطوح فرماندهی، نیاز به تسلط بر علوم سیاسی، روابط بین‌الملل و مدیریت بحران، بخشی از یادگیری‌های غیررسمی و دوره‌های تخصصی ایشان را در حوزه‌ی «امنیت ملی» پوشش داده است. این سطح از تحصیلات، به ایشان اجازه می‌دهد تا از نگاه صرفاً «تاکتیکی» (نبرد در میدان) به نگاه «استراتژیک» (جایگاه کشور در نظم جهانی) حرکت کند. حضور در جبهه‌ها و فرماندهی واحدهای عملیاتی که زیربنای اعتبار اجرایی ایشان را تشکیل داد. در این مرحله، مهارت‌های رهبری در شرایط فشار بالاشکل گرفت. در مرحله فرماندهی منطقه‌ای-سازمانی، مدیریت ساختارهای بزرگتر که مستلزم هماهنگی میان نیروهای مختلف و مدیریت منابع مالی و انسانی گسترده بوده است. در مرحله استراتژیک نیز تمرکز از «نبرد فیزیکی» به «نبرد نرم»، «امنیت سایبری» و «دیپلماسی دفاعی» تغییر یافت.در ساختار قدرت از منظر علوم سیاسی، جایگاه فعلی شهید سلامی، نشان‌دهنده پیوند میان «قدرت سخت» (نیروهای مسلح) و «قدرت نرم» (سیاست‌های دفاعی) است. توانایی ایشان در ترجمه دستورات عالی به برنامه‌های اجرایی عملیاتی، ناشی از ترکیب دانش نظری (تحصیلات) و تجربه زیسته (عملیات) بسیار حائز اهمیت بود. در واقع شخصیت سردار سرلشگر شهید حسین سلامی، از الگوی سنتی «فرمانده صرف» فراتر رفته و به سمت الگوی «فرمانده-استراتژیست» حرکت کرده بود. این تحول آموزشی و تجربی، به وی اجازه می‌داد تا در معادلات پیچیده منطقه‌ای، نه تنها به عنوان یک فرمانده نظامی، بلکه به عنوان یک بازیگر سیاسی-امنیتی عمل کند.

 

کلام پایانی؛

شهید سلامی تجلی «عالم» و «مجاهد» بود.

حفظ بودن کل قرآن کریم برای شهید سلامی، یک «گواهی» بر این حقیقت بود که او تنها به دنبال قدرت نظامی نبود، بلکه به دنبال «قدرتِ برآمده از کلام خدا» بود. او با داشتن قرآن در قلب، توانست نگاهی «قرآنی» به مسائل سیاسی، نظامی و اجتماعی داشته باشد؛ نگاهی که در آن، هدف، وسیله و مسیر همگی در پرتو وحی تعریف می‌شدند.این ویژگی، ایشان را از یک فرمانده نظامیِ صرف، به یک «رهبر معنوی-نظامی» تبدیل می‌کرد که دستوراتش نه تنها بر بدن‌ها، بلکه بر روح‌ و قلبها نیز اثر می‌گذاشت.سرانجام سردار سرلشگر شهید حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کنار سردار امیر علی حاجی زاده فرمانده هوا فضای سپاه، سرلشکر پاسدار غلامعلی رشید، فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا(ص)، محمدمهدی طهرانچی، فریدون عباسی، عبدالحمید مینوچهر از دانشمندان هسته ای، سرلشکر محمدباقری، رئیس ستادکل نیروهای مسلح، احمدرضا ذوالفقاری از اساتید دانشکده مهندسی هسته ای دانشگاه شهید بهشتی، در بامداد، ۲۳ خرداد ماه سال ۱۴۰۴ درحمله وحشیانه رژیم کودک کش و تروریستی اسرائیل به تهران به شهادت رسیدند.پیکر مطهر شهید سلامی در حرم عبدالعظیم حسنی در شهر ری به خاک سپرده شد.

 

خبرنگار فاطمه عباس آباد

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2026 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 216.73.216.11 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: یکشنبه, 24 خرداد,1405