آینده‌پژوهی جنگ رمضان؛ آینده پژوهی تهاجمی «پیروزی ایران اسلامی» در جنگ تحمیلی

سه شنبه, 22 اردیبهشت,1405

آینده‌پژوهی جنگ رمضان؛ آینده پژوهی تهاجمی «پیروزی ایران اسلامی» در جنگ تحمیلی

💠 آینده پژوهی تهاجمی «پیروزی ایران اسلامی» در جنگ تحمیلی  

 

دکتر رحیم کارگر

عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی  (پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی)

 

🔻در مواجهه با جنگ تحمیلی فعلی (و جنگ های اقتصادی و فرهنگی و سیاسی قبلی) که دشمنان جهانی و منطقه‌ای بر سر ایران اسلامی آورده اند، آینده پژوهی تهاجمی به ما می‌گوید که پیروزی در برابر این کودک کشان جانی و باند کثیف سیاست جهانی ، نتیجه یک انتخاب استراتژیک و حاصل طراحی هوشمندانه، اراده‌ای فولادین و بسیج تمامی قوای مادی و معنوی یک ملت است. 

🔻این پیروزی، در گرو تبدیل هر خانه به یک سنگر، هر مسجد و مدرسه به یک قرارگاه ، هر حوزه و دانشگاه به یک اندیشکده راهبردی ، هر جوان به یک سرباز خلاق و هر فرمانده به یک استراتژیست ژرف‌نگر و... است.  

🔻هیچ چیز و هیچ کجا نباید تعطیل بشود بلکه کارکرد آن  در راستای پیروزی در جنگ ترکیبی تغییر یابد. راهبرد کلیدی در اینجا «مقاومت فعال و همگانی» است؛ نه دفاع صرف انفعالی در پشت دیوار مرز ها! در اینجا با ابتکار عمل راهبردی و تغییر میدان های جنگ و عرصه های عملیاتی ؛ باید جنگ را به عمق میدان دشمن‌کشاند و او را در خانه خودش یا متحدانش به زانو در آورد.

🔻 این بدان معناست که شبکه پیچیده و به هم‌پیوسته توان بازدارندگی ایران-از زرادخانه موشکی دقیق و پراکنده گرفته تا ناوگان قایقهای تندرو و زیردریایی‌های کوچک عملیاتی و لشکر سایبری متعهد و... - باید به گونه‌ای فعال شود که هر اقدام متجاوزانه‌ای را با پاسخ‌هایی سریع، سنگین و غیرقابل پیش‌بینی در گستره‌ای وسیع روبرو کند، به طوری که هزینه حمله از سود احتمالی آن برای دشمن به مراتب فراتر رود و اگر امکان دارد – و باید داشته باشد- ضربه اول و ضربات کاری را ایران اسلامی وارد کند و به دشمن مجالی برای حرکت های بعدی داده نشود.

🔻در این میدان سرنوشت‌ساز، پیروزی نظامی تنها یک روی سکه است. روی دیگر آن، استحکام درونی جامعه است؛ یعنی جامعه و اقتصادی که مانند یک ارگانیسم زنده، در برابر شدیدترین تحریم‌ها و محاصره‌ها تاب می‌آورد و حتی رشد می‌کند. این اقتصاد مقاومتی- عملیاتی و نیز فرهنگ مقاومتی (فرهنگ قوی و مانا)، بر پایه بیداری و خودآگاهی جمعی و واقعی ،  حس عزت و افتخار و سربلندی ، خودکفایی در غذا و دارو، شبکه‌های مالی مستقل و صنایع چندکاره‌ای استوار است که هم نیاز دفاعی و هم نیاز مدنی را پاسخ می‌گویند. 

🔻در کنار آن، جهاد اقتصادی مردمی به صحنه می‌آید، جایی که هر شهروند با انتخاب کالای داخلی و مبارزه با اسراف و احتکار، سنگر خود را در خط مقدم اقتصاد می‌سازد. 

🔻این تاب‌آوری، تنها با وحدت ملی عمیق ممکن می‌شود؛ وحدتی فراتر از قوم و مذهب، که حول محور عزت اسلامی و هویت ایرانی و شرف میهنی و آینده نگری جامعی ، گرد می‌آید و هر تلاشی را برای ایجاد شکاف و چند دستگی و خیانت و... خنثی می‌سازد.

🔻نقش رزمندگان و فرماندهان در این صحنه، نقشی بی بدیل است. از منظر آینده پژوهی تهاجمی،  رزمنده،  تنها یک سرباز و  جنگنده با سلاح در میدان جنگ نیست،  بلکه رزمنده، می تواند چندبعد و چند صورت داشته باشد: یک متخصص جنگ الکترونیک، یک اندیشمند  با استدلال محکم،  یک مددکار برای مردم آسیب‌دیده ، یک آینده پژوه راهبرد نویس و... . فرمانده آینده نیز یک مدیر و استراتژیستی است که روانشناسی دشمن را می‌شناسد، جغرافیای سیاسی را می‌فهمد و می‌تواند با ابتکار عمل، منابع محدود را به حداکثر نتیجه و اثر تبدیل کند. 

🔻او الهام‌بخش نیروهایش است و به آنان اعتماد می‌کند تا در لحظات بحرانی، خود تصمیم‌گیران میدان باشند.

🔻و سایر میدان ها هم مشابه این موارد برجسته است... در نهایت، این پیروزی فرآیندی است که از امروز با سرمایه‌گذاری بر نسل طلایی نوجوانان و جوانان ( و حتی کودکان)، تقویت علم و فناوری، و عمق بخشیدن به پیوندهای مردمی و هدایت ذهن فرهنگی جامعه، آغاز می‌شود و در فردایی نه چندان دور، به افول قطعی پروژه‌های سلطه‌جویانه در منطقه و طلوع ایرانی قوی و سربلند منجر خواهد شد. این آینده، با خرد جمعی، شجاعت فرماندهان، فداکاری رزمندگان و صبر و ایستادگی ملت و... نه تنها ممکن، که حتمی است. 

🔻این فرصت سخت تحول و آینده سازی دیگر به دست نخواهد آمد ، پس باید زود دست به اقدام و عمل زد.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2026 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 216.73.216.31 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: سه شنبه, 05 خرداد,1405