جلال قربانی، دببر اجرایی بخش پادکست چهاردهمین سوگواره ملی «مَحرَمِ مُحرم» در گفتوگو با ایکنا از لرستان اظهار کرد: برگزاری سوگوارههایی مانند مَحرَمِ مُحرَم میتواند به ترویج آگاهی درباره اهداف و ارزشهای قیام عاشورا کمک و نسل جوان را با مفاهیم عدالت، فداکاری و ایستادگی در برابر ظلم آشنا کند.
وی با اشاره به اینکه هنر و فرهنگ میتواند احساسات عمیقتری را در افراد ایجاد کند، بیان کرد: برنامههای رادیویی، پادکستها و نمایشها در ایجاد ارتباط عاطفی جوانان با تاریخ و فلسفه قیام عاشورا بسیار تأثیرگذار است. بهطور کلی، سوگواره مَحرَمِ مُحرم میتواند نقش مهمی در انتقال مفاهیم و ارزشهای قیام امام حسین(ع) به نسل جوان بهویژه دانشجویان داشته باشد.
قربانی با اشاره به اینکه این سوگواره در وهله نخست فضایی برای همکاری بین دانشجویان و هنرمندان و تبادل ایدهها و تجربیات است، اظهار کرد: هنرمندان و دانشجویان میتوانند از طریق شرکت در کارگاهها و برنامههای آموزشی جشنواره مَحرم مُحرم مهارتهای خود را تقویت و ارتقا دهند.
دببر اجرایی بخش پادکست چهاردهمین سوگواره ملی «مَحرَمِ مُحرم» تصریح کرد: این سوگواره میتواند به هنرمندان و دانشجویان انگیزه دهد تا خلاقیت خود را با خلق آثار جدید به نمایش گذاشته و به تبیین فلسفه قیام امام حسین(ع) کمک میکند.
وی با تأکید بر اینکه این سوگواره میتواند فراهمکننده بستری مناسب برای نقشآفرینی دانشجویان و هنرمندان در تبیین مفاهیم فرهنگی و اجتماعی قیام عاشورا و حرکت تاریخساز حضرت سیدالشهدا(ع) باشد، بیان کرد: برگزاری چنین رویدادهایی حس تعلق به یک جامعه مذهبی و فرهنگی در افراد بهویژه جوانان را تقویت و آنها را به یکدیگر نزدیکتر میکند و موجب میشود جوانان با تاریخ و فرهنگ خود ارتباط عمیقتری برقرار کرده و احساس هویت دینی خود را ارتقا دهند.
قربانی با اشاره به اینکه هنر ابزاری مؤثر برای بیان مفاهیم دینی و فرهنگی است، ادامه داد: با یادآوری فداکاریهای امام حسین(ع) و یارانش، این سوگوارهها میتوانند روحیه فداکاری و ایثار را در افراد تقویت و مشوقی برای عمل به ارزشهای دینی باشد.