به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، حجت الاسلام و المسلمین مجتبی نظری روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت در این مراسم با اشاره به آیهای از قرآن کریم، دنیا را به دریایی عمیق تشبیه کرد و گفت: دنیا، همچون دریای عمیقی است که نحوه عبور از آن بسیار مهم است.
وی به بندهایی از وصیتنامه سردار سلیمانی اشاره کرد و افزود: سردار سلیمانی با محدودیتهای شدید توانست به درجه اعلایی از معنویت برسد، همچنین شهید سنوار و شهید سید حسن نصرالله که الگوی خودشان حاج قاسم بوده نیز چنین زندگی کرده و شهید شدند.
وی بر لزوم شکرگذاری بابت نعمتهای الهی تاکید کرد و ادامه داد: طبق روایتی از امیرالمومنین(ع) مردم در دنیا پنج گروه هستند، گروهی گناه نمیکنند چون امکان و ابزار گناه ندارند و در اصل انسان خوبی نیستند،گروه دوم به صورت علنی گناه میکنند و از خیر دین می گذرند، گروه سوم هم لذتهای دنیا را با ظاهر آخرت گرایی میخواهند و با ظاهر دینمداری جلب اعتماد کرده و جایگاه دنیوی کسب میکنند ، گروه چهارم نیز افرادی هستند که نفس حقیر دارند به ظاهر قناعت کرده و لباس زهد می پوشند ولی گروه پنجم انسانهایی هستند که باور دارند دنیا گذرا بوده و با اعتقاد به سفر آخرت از قیامت میترسند، این افراد مراقبت رفتار و گفتار خود هستند و میدانند دنیا مزرعه آخرت است و اینها بهترینانسانها هستند.
نظری با اشاره به خدمات شهدای خدمت و بیمهریهایی که در حق شهید رئیسی و شهید امیرعبداللهیان شد اشاره کرد و گفت: این شهیدان بزرگوار خدمات بسیاری در تاریخ انقلاب انجام دادند .
وی همچنین به شهید آل هاشم امام جمعه محبوب و مردمی تبریز اشاره کرد و گفت: شعار شهید آل هاشم این بود که رهبری به من فرمودند باید تمام اختلافها را به دوستی تبدیل کنیم؛ ایشان همه مردم از تمامی اقشار و با هر دیدگاهی را مورد لطف و عنایت قرار می داد و نتیجه آن هم محبوبیت بسیار ایشان در میان مردم آذربایجان بود.
وی ادامه داد: شهید آل هاشم میگفت من امام جمعه همه مردم هستم، 7 سال در تبریز امام جمعه بودند و به خاطر ایشان صفهای نماز جمعه فشرده بود و در مراسم تشییع جنازه اش دیدیم که تک تک مردم با اشک و گریه از خاطراتی که با آن امام جمعه مردمی و محبوب داشتند میگفتند.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: هرکس در این نظام مسئولیتی دارد باید بداند که برای اینکه مانند شهدای خدمت محبوب و جاودانه شود باید قواعد مردانگی را رعایت کند و رفتارهای انسانی را ترک نکند و حتی به دشمن هم بیشتر از دوست خدمت کند.